Met Philips Series 5000 heb je een dubbelwandige waterkoker met RVS binnenkant, dus geen microplastics in je water. Ik vind het persoonlijk een mooi premium ontwerp, dankzij de soort van geborsteld aluminium buitenkant.
Anderen hebben opmerkingen geschreven dat de deksel maar onder een kleine hoek open kan, dat is niet waar - je kan de deksel gewoon gemakkelijk verder open trekken tot net-niet-90 graden.
Dankzij de dubbele wand is de buitenkant niet kokend heet, dus veilig, en daardoor blijft het water binnenin ook langer warm. Heel handig. Verder is er een droogkook beveiliging, dus als er geen water in zit en je doet de koker wel per ongeluk aan, slaat die automatisch weer af.
Verder heeft de Series 5000 geen functies. Een simpele schakelaar om de waterkoker aan of uit te doen en klaar. Voor meer geavanceerde functies zoals temperatuurinstellingen en digitaal aflezen moet je bij de Series 7000 zijn.
Aan de binnenkant van de RVS kan kun je lijntjes zien waarmee je weet hoeveel water er nodig is voor 1 kop, 2 koppen, 4 koppen, of 1 liter of het maximum van 1.7 liter. Overigens kan er prima wat meer dan 1.7 in, je hebt ruimte genoeg om er bijna 2 liter in te stoppen.
Al met al - top product. Ik heb maar 2 klachten: aan de buitenkant kun je niet zien hoeveel water nog in zit (maar je kan ook gewoon de klep openen...) en ik vind dat Philips wel een hoge prijs vraagt.
Pluspunten
- RVS binnenkant
- Ontwerp premium
- Droogkookbeveiliging